Povestea doctorului stomatolog Tasnadi. „Inginerul” zambetului frumos

Aflam in acest articol care este povestea de viata a doctorului stomatolog Tasnadi! Cum a ajuns acesta de la inginerie la stomatologie, cum a reusit sa isi „teleporteze” pacientii inapoi in tinerete, dar si cati dinti a extras in primii 10 ani de activitate. Cifra este uluitoare! Doctorul stomatolog Tasnadi le ofera un sfat si persoanelor carora le este frica de stomatolog.

Cu totii visam inca de cand suntem copii sa ajungem ceva anume. Unii isi doresc sa ajunga politisti, pompieri sau poate fotbalisti. Este cert insa ca sunt putine persoane care chiar reusesc sa devina ceea ce isi imaginau ca vor deveni in copilarie. Care este secretul pentru ca visul sa se indeplineasca? Nu vorbim neaparat despre un secret cat vorbim despre ambitia neobosita de a-ti urma visul, luarea unor decizii la momentul potrivit plus munca, multa munca.

Aflam in acest articol povestea doctorului stomatolog Tasnadi, un om care a visat inca de mic copil sa ajunga medic, dar al carui drum a fost presarat cu obstacole interesante. Am mai discutat despre sfatul doctorului Tasnadi pentru tineri, dar si despre importanta zambetului.

Cu „avionul”, de la inginerie la stomatologie

Octavian Tasnadi isi dorea ca si copil sa devina pilot de avion si medic. El aprecia atunci ca medicii nu mor niciodata pentru ca sunt priceputi la resuscitare si autovindecare. Nici nu e de mirare ca micutul Octavian visa sa devina medic pentru ca avea in fata ochiilor exemplul propriului tata, un reputat medic de medicina interna si cardiologie cu o cariera impresionanta. Este adevarat ca aschia nu sare departe de trunchi, dar este foarte interesant faptul ca reputatul medic nu vroia ca fiul sau sa ii calce pe urme ci avea o alta sugestie pentru acesta.

Tata a vrut sa devin inginer. Am facut studiile liceale la Liceul Teoretic Mihai Eminescu, profil Matematica – Fizica, am un simt tehnic deosebit si tata dorea sa devin si eu inginer asa cum isi doreau toti colegii mei din clasa. M-am lasat influentat de tata pana intr-un punct, am inceput sa urmez studiile de inginerie, dar am renuntat si mi-am urmat visul.

Visul meu nu era sa devin inginer ci sa pasesc pe urmele tatalui meu care era un om deosebit de respectat pe care il apreciam si il admiram. Pana la urma am imbinat cariera de medic cu aceste abilitati tehnice pe care le am si stomatologia se potriveste cel mai bine. Stomatologia este cea mai tehnica dintre specialitatiile medicinei”, a povestit doctorul Tasnadi cu nostalgie.

Visul parintiilor vs Pasiunea copiilor

Ca un om care a fost pus in dificultate atunci cand a trebuit sa isi aleaga drumul in viata, l-am intrebat pe doctorul Tasnadi ce sfat are pentru tinerii care se afla in aceiasi situatie? Sunt parinti care le impun cu incapatanare copiilor sa mearga pe un anumit drum profesional in pofida faptului ca juniorii au alte planuri si o cu totul alta pasiune. Mai exista si situatia in care parintii au impresia ca dreptatea le apartine 100% pentru ca planul lor pentru copii este unul foarte benefic din punct de vedere financiar, comparativ cu cel al tinerilor.

Sfatul meu este sa isi urmeze visele, sa isi urmeze pasiunea. Nu este adevarat ca o pasiune nu poate fi remunerata, orice pasiune poate fi remunerata daca este facuta cu cap. Nu exista pedeapsa mai mare in viata decat sa lucrezi o viata intreaga ceva ce nu iti place. Aici gresesc majoritatea oamenilor. Se duc la serviciu cu groaza, asteapta sa vina ora de incheiere a programului. Groaznic! Nu as putea sa fac treaba asta.

Eu sunt in continuare pasionat de stomatologie pentru ca invat si fac mereu ceva nou, in plus fata de ceea ce am facut. Trebuie sa te perfectionezi si sa inveti pana la adanci batraneti. In momentul in care nu mai inveti incepi sa mori”, este de parere doctorul Tasnadi.

„Inginerul” fericirii

Cu siguranta un medic stomatolog este mai mult decat un simplu medic stomatolog atunci cand pacientii ii transmit ca datorita lucrarii efectuate si-au recapatat increderea in sine. Poate ca zambetul nu trebuie folosit doar in relatiile sociale cu ceilalti oameni ci si in relatia cu propria persoana. Da, sa iti zambesti tie in oglinda poate fi cel mai bun exercitiu de regasire a sinelui si de incarcare energetica pozitiva. Iar atunci cand un medic stomatolog te-a adus in aceasta situatie, medicul respectiv devine intr-un fel un „inginer” al fericirii, un „inginer” al zambetului frumos.

Zambetul este cartea de vizita a unei persoane. Iti arata cine esti, cum te ingrijesti, cum te respecti. Daca tu nu te respecti, cum doresti sa fii respectat de oamenii din jur? Nu ai cum. Am avut pacienti care mi-au spus ca dintii lor noi sunt ca si dintii din tinerete sau mi-au spus chiar ca sunt mai frumosi decat atunci cand erau elevi in liceu.

Chiar folosim de multe ori pozele din tinerete ale pacientilor pentru a copia forma dintilor naturali. Asta doar in situatia in care nu mai avem termeni de comparatie. Ne mai raportam cand este cazul si la conturul capului care  seamana cu conturul dintilor”, explica doctorul Tasnadi.

Discutia integrala si alte detalii interesante pot fi urmarite in cadrul serialului Dr. Tasnadi Podcast. Doctorul Tasnadi, situat in Municipiul Satu Mare, B-dul Transilvania Bl. 2, intrarea din parcarea intre blocuri din zona magazinului Profi, ofera servicii de implantologie, protetica pe implanturi si protetica estetica.